Algemeen, Circulair , , ,

MVO – wat houdt dat in?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Uzimet is, in zijn al meer dan 115 jarig bestaan, altijd actief geweest met thema’s als gezondheid, veiligheid en duurzaamheid.

Bladlood heeft zich al decennia lang bewezen als een zeer duurzaam bouwmateriaal. Dat is de uitkomst van TNO-onderzoek naar de milieueffecten van lood in de bouw. Met name de duurzaamheid en de hoge mate waarin lood kan worden hergebruikt (circulair) draagt bij aan de goede milieuprestaties. Met deze uitkomsten is het hardnekkige misverstand ontzenuwd dat lood slechter zou zijn voor het milieu dan alternatieven. Het tegendeel blijkt waar.

Uzimet is een milieubewuste en innovatieve onderneming. In de afgelopen jaren zijn we meer te weten gekomen over de wijze waarop lood veilig en met beperkte risico’s voor de gezondheid en het milieu, gebruikt en verwerkt kan worden. Wij vinden het belangrijk en streven deze thema’s na voor zowel onze medewerkers als de gebruikers van lood.

Zo werkt Uzimet actief samen met verschillende organisaties om internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen te stimuleren en om ernstige negatieve effecten voor mens en milieu, gelinkt aan de metaalketen, aan te pakken. Deze multi-stakeholder samenwerking verloopt via het internationaal MVO-convenant voor de metaalsector, wat ons ook in staat stelt om een bijdrage te leveren aan de realisatie van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.