Algemeen, Geen onderdeel van een categorie, marketing

Meet the team: Tom van Leipsig

Tom is al sinds 1984 bij Uzimet werkzaam. In zijn bijna 40-jarig dienstverband heeft Tom diverse functies bekleed. Momenteel is hij (vanuit ons Bedrijfsbureau) Facilitair manager en in deze veelzijdige functie voelt Tom zich als een vis in het water. Hij vindt het prettig om contact met al de collega’s te hebben en hij ontmoet veel vertegenwoordigers en contractors. Daarnaast steekt hij ook zelf de handen uit de mouwen op de werkvloer. Naast leiding geven aan een klein team schoonmakers besteed hij zijn tijd aan het inkopen van materialen en diensten ten behoeve van de verzorging van medewerkers, gebouwen en terreinen.

Binnen Uzimet is er in al die tijd veel veranderd. Er is het nodige aan het machinepark gemoderniseerd en geautomatiseerd, ook de productieadministratie op de werkvloer gaat bijna helemaal digitaal. Daarnaast wordt er nu gewerkt met apps en software om o.a. storingen te melden, onderhoud te plannen, te inventariseren, en werkinstructies te verspreiden.

Een recent project waar Tom met veel voldoening op terugkijkt is bijvoorbeeld de transitie naar LED-verlichting in de personeelsruimtes en fabriekshallen. Die hebben tot een forse energiebesparing geleid en beter verlichte ruimtes opgeleverd (en als bonus verlichting met een scala aan kleuren op de zolder van Uzimet om een leuk feestje te geven😊).

Tom sluit af met “Binnen het team van het bedrijfsbureau hebben we in verschillende samenstellingen goed contact en regelmatig overleg om actuele situaties snel en adequaat op te pakken en lopende zaken op te volgen. Zo weet je van elkaar waar men mee bezig is, wat de status is zodat we indien nodig bij kunnen springen. Uzimet is altijd al een platte organisatie geweest met veel inspraak van alle niveaus, “de deur staat altijd open” en iedereen heeft een voornaam. Ik ben nu 60 jaar jong en kijk ernaar uit om de komende jaren met veel inzet en plezier bij Uzimet te blijven werken!”